Jak jsme jedli u Jamieho Olivera

16.03.2016 15:06

Rozhodně nejsem skalním příznivcem televizního vaření. Asi tak jednou za půl roku něco skouknout mi bohatě stačí. Absolutně nechápu tu současnou televizní mánii, kdy jedna stanice vedle druhé chrlí skoro stejné pořady a kdejaká hloupá celebrita, která má doma vařečku a ví, že ten širší konec patří do hrnce, má dojem, že musí národu sdělit jak doma vaří krupičnou kaši.

Jamie Oliver představuje určitou výjimku. Ani u něj tedy nečekám s napětím u telky, až se zase objeví, viděl jsem jen pár dílů, ale líbí se mi jeho styl. Jsou to lehká, nápaditá, hezky vypadající jídla v italském stylu. Každopádně, když už je člověk v Londýně, byla by škoda nezaskočit do jeho restaurace. Pro případné Jamieho fanynky je to dokonce povinnost. :o)

Restaurace v Greenwichi

Restaurace Jamie´s Italian se nachází v Greenwichi na Nelson Road, jedné z hlavních greenwichských ulic. Můžete si tak vytvořit celodenní výlet. Greenwich je opravdu pěkná část Londýna, kde je toho hodně k vidění. No a návštěvu zakončíte dobrým obědem třeba právě u Jamieho.

Přední část mi připadala taková trochu tmavá a ponurá. Spíš jako pub nebo bar (on to totiž bar asi je). Možná to tak působilo i proto, že jsme vstoupili z letním sluncem ozářené ulice. Nenechte se ale odradit a projděte dál do zadní části, která působí jako zahradní restaurace. Hodně světla, velký prostor, spousta stolů. Bylo tu tenkrát dost plno a obávám se, že to bude asi trvalý stav. Měli jsme štěstí a stůl jsme našli.

Najdete tu výběr těstovin, saláty, různá masová jídla, burgery a podobně. To, co jsme si dali, nám chutnalo, ale opravdu už si nevzpomínám, jak se to přesně jmenovalo. Byli to nějaké těstoviny, to je v Británii poměrně dobrá sázka na jistotu. Opravdu to vypadalo tak, jak když Jamie vaří. Obsluha byla příjemná a neplatili jsme zas tak moc, v centru je to o dost víc. Co nám ale trochu vadilo, to byl ten shon a hluk kolem. Za to, že je plná, ale restaurace nemůže. Trochu to ale pak působí i na vás, i když sami nespěcháte, tak nějak to člověka nutí také si pospíšit.

Určitě to nebyla nejlepší restaurace, v jaké jsme kdy v životě byli, ale jídlo bylo opravdu velmi dobré a to není v Londýně zrovna málo. :o) Navíc je jídlo v restauraci vítanou změnou po sendvičích, salátech a podobných hotovkách z Marks & Spencer Simply Food.

Pokud se náhodou vyskytnete na letišti Gatwick, najdete tam Jamieho fast food (nebo něco v tom smyslu). Když čekáte na let, je to dobrá varianta občerstvení vybočující pozitivním směrem z obvyklého letištního standardu.

P.S. Autor prohlašuje, že od Jamieho nedostává podíly ze zisku za každou návštěvu, kterou k němu pošle. (Škoda.) :o)

Jamies Italian in Greenwich